Sayfalar

26 Ekim 2010 Salı

MUZLU MILFOY MUSKASI

merhabalar....bu tarifi denerken...himmm dedim....milfoy icinde muzlu bir karsim nasil olabilir ki diye tereddutle yaklastim..ama denemkten de kendimi alikoyamadim.:)ilginc bir deneme oldu benim icin..belki birazdaha eklemelerle daha da ilginc ve lezzetli hale getirilebilir.
taife gelisek..
milfoy hamuru
1-2 adet muz
2 yemek kasigi bal
vanilya
yarim limonun suyu
1 cay kasigi tarcin
ve nutella

aslinda tarife bakinca muzlari tavada kizartacaginiz akliniza gelmez.ama tarif oyle oldugu icin,ilk once oyle denemeye kadar verdim..bunun icin muzlari rotadan kesip once ikiye ve dorde boldum...tavaya bir kasik margarin ve cok azda siviyag koyup...muzlari,2 kasik bal,vanilya ,tarcin koyup 1-2 dk karemlize edip ocaktan aliyoruz..en son limon suyunu dokup ilimaya birakiyoruz..geriside klasik sarma islemi...istediginiz sekilde kapatabilirsiniz...ben once kestigim milfoylere nutella surup..sonrada muzlu karisimindan koyup muska seklinde sardim..usune yumurta sarisi surup 2oo derecee ustu kizarana dek pisirdim....:)afiyet olsun..

16 Ekim 2010 Cumartesi

EV YAPIMI VANILYALI SEKER

merhabalar,ev yapimi vanilya sekerde mi? varmis? dedim bu tarifi bulunca.Aslinda  pek de imkansiz bisey degil hani..ama insan yeni kesiflere cikinca bir an sasirabiliyor..bu tarifi bir alman sitesinde bulmustum.ve ilk firsatta denemk icin vanilya cubuklarini alinca hemencecik yaptim.
olculeri tamamen kendime ozgu yaptim...cunku diger baska yerlerde okudugum kadariyla azaldikca eklemeler yapilabiliyormus.vanilya cubuklarini isterseniz bir sure sonra cikarabilir veya icinde birakabilirsiniz.benim ilk denemem oldugu icin,bakalim deneye yanila dogrusunu bulacagim.:)ama eminim ki sonuc iyi olacaktir.
zaten takmis durumdayim su aralar ev yapimi seylere...diger  sefere limonlu sekeri de denemeyi dusunuyorum..oyle ki,kek yapmak isteginimde  hemen elimin altinda bulunabilecek bisey daha yapmis olamk guzel olacak...onunda nasil olacagini bir dahaki sefere yapip paylasmak istiyorum......:)



bu seker yapmak icin oncelikle taze vailya cubuklarina ihtiyacimiz var..ben iki tane kullandim.
bunun icin vanilya cubuklalrinin icindeki ana vanilya ozune ihtiyacimiz var...
vanilyayi enlemesine keskin bir bicakla kesip.bicagin ucuyla vanilya ozunu siyirmamiz lazim.
ben 3 su badagi seker e iki vanilyanin ozunu koyup.iyice sekere karismasini sagladim...tabi vanilya cubuklarini da atmiyoruz ki...seker li karisimin icine koyup..iyice kokusunu ve ozunu vermesini sagliyoruz...tahminen 15-20 gun beklemesinde fayda var..ondan sonra gonul rahatligiyla kullanilabilir.....

12 Ekim 2010 Salı

KREMA SOSLU ELMALI TART

Aslinda bu tarifi yemek kitabinda gorup yapmaya karar verdim.Ama anlatilis tarzi ve yapim asamalari o kadar karmasiktiki,birde verilen olculeri.kafam karisti anlayacaginiz.ben de elimde bulunan 150 grlik tereyagi uzerinden bir hamur yogurmaya calistim.tabi ,kendi olculerime gore yaptigim icin hamurdan iki tanelik bir tart cikardi,ama genede mutluyum kitaba bagimli kalmadan bu hamuru yogurabildigim icin.cunku bundan onceki denemelerimde pek becerememistim.:)

malzemelere gelirsek:
150 gr tereyagi
1 su bardagi sut
1 yemek kasigi seker
1 tutam tuz
1 yumurta
 kabartma tozu.ben eklemeyi unutmusum yazinca aklima geldi,aruya gore vanilya sekeri
aldigi kadar un
5-6 adet elma
1 yemek kasigi limon suyu
biraz ceviz
1 cay bardagi krema
tarcin
ben ilk once sivilari karistirdim,bir yumurta ,sut,tuz seker ve kabartama tozunu karistirip,oda sicakliginda eritilmis margerine ilave ederek iyice birbirine yedirdim daha sonra azar azar unu ilave ederek,ele yapismayan bir hamur elde ettim,yogrulan hamur bir 45 dk mayalanmaya birakililir.
hamur mayalana dursun.diger yanda elmalarin kabuklarini soyup dilim dilim dograyip tavaya aldim,uzerine 3 yemek kasigi seker,ceviz 2 yemek kasigi su ile hafif yumusayana dek pisirdim.mayalanan hamurdan yeterli  buyuklukte parca alip tart kabima uyacak sekilde biraz un yardimiyla actim yaglanmis kaba yayip,taban kismina catalla delikler actim,ve sogumus elmali karisimi tart hamuruna yayip onceden isitilmis 200 derecelik firinda 2o dk pisirdim.
kremali sosu  arzuya kalmis,isterseniz olmayabilirde.bunun icin 1 cay bardagi kremaya,bir yemek kasigi seker ve 1 tatli kasigi tarcin ilave edip pismis tartin uzerine dokulur ve bir on dakika daha pismesi icin firina tekrar surulur.
on dk sonra tartimiz yenmeye hazirdir..afiyet olsun:)

MAYALI EKMEKCIKLER

Bu ekmekcikleri ilk arkadasimin elinden tattim,bana taiflerim icin  bir yemek kitabi getiriken icinden bir tarif secip,pisirip oyle gelmis sagolsun.ve getirdiginde henuz sicak ve bir o kadar da guzel kokuyordu ki,bayila bayila tukettik.ki oyle herseyi yemeyen esim benden tekrar pisirmemi rica etti:) bende koyuldum mutfak yoluna.....
bunun icin tarifiize gelirsek;

1 adet 42 grlik yas maya
2 yemek kasigi seker
1 su bardagi sut
100 gr tereyagi
1 tane yumurta
1 tutam tuz
limon kanugu rendesi
pudrasekeri
adigi kadar un(ben 5 su bardagi kullandim)

ilk once malzmeleri hepsi oda sicakliginda olursa daha iyi sonuc alinir.

yas maya,sut ve 1 yemek kasigi seker iyice karistirili,ustu kapatilarak bir kenarda 15 dk dinlenmeye birakilir.
diger yanda kalan 1 yemek kasigi seker,oda sicakliginda erimis tereyagi(Margarin de olabilir) 1 yumurta ,bir tutam tuz,limon kabugu rendesi karistirlip ,mayali karisima ilave edilerek,iyice birbirine yedirilir.ve bu sivi karisima yavas yavas un ilave edilerek ele yapismayan bir hamur elde edilir.ve 45 dk kabarmasi icin sicak bir otamda dinlendirilir.
mayalanan hamur biraz un yardimiyla  pogca gibi yuvarlanip,yaglanmis firin kabina dizilir.bir on dk.daha dinlendirildikten sonra,uzerine oda sicakliginda erimis tereyagindan surulur ve onceden isitilmis firinda 200 derecede 3o dk pismeye birakilir.
pisen ekmekciklerin uzerine arzuya gore pudra sekeri serpistirerek tuketebilirsiniz
afiyet olsun:)))

6 Ekim 2010 Çarşamba

dikkat ve konsantrasyon problemi:(

/bilmemdir neden?hayati hep uzerime uzerime gelirken buluyorum....oyle zamanlar oluyor ki,sebebsiz kendimi nefes alamazken buluyorum.enerjim o kadar sonuk ki,kalkacak hal bulamiyorum .ve tum bunlari yasarken o an icin nedenler bulamiyorum kendime.
ama aslina bakarsan kafamin ici o kadar dolu ki,ne yapsam atamiyorum onlari oradan.sirf kafamin icini temizlemek icin,dusunmemeye ,kaaya takmamaya calisirken bu seferde herseyi unutmak istemekten dolayi,dikkat ve konsantrasyon cekmeye basladim......offffffffff yaaaa..kafam su an a o kadar agir bir vaziyetteki,sanki 20 kilo yuk  tasiyorum gibiyim...bitkinim,yorgunum.....hicte iyi bir durum degil bu,cunku hayatimi cok ciddi bir sekilde bozmaya basladi,bu dikkat bozuklugu yuzunden kendimi isime veremeyorum.hayalde gibiyim....nasil asacagim hic bilmiyorum..tek bildigim sey  boyle biseyin hayatimi etkilemesine izin vermek istemeyisim!!aslinda anlatmak ,yazmak istedigim onca seye ragmen,hislerimi tam olarak dokemiyorumda yaziya......ama gececek biliyorum,gecmesi icin elimden geleni yapacagim....bir de bu  durumumla ilgili nette birza arastirmalar yaparken bazi telkinler buldum...ve hemen not alip buzdolabimin ustune  asmaya karar verdim..belki bir fayadasi dokunur haa ne dersiniz????
iste o telkinler...
konsante olmak icin telkinler
buradan  da inceleyebilirsiniz
-dogal olarak yuksek seviyede konsantrasyona sahibim.
-konsantre olmak benim icin kolay
-kolayca derin kontrasyona girebiylorum
-daima her goeve odaklanmis ve adanmisla yaklasiyorum
-iradem mukemmel
-detaylara mukemmel sekilde dikkat ediyorum
-uzun sure odaklanmis kaliyorum
-ben asiri urekenim(verimliyim)
-uretkenligim(verimliligim)mukemmem
-kendimle isleri bitirme yetenegimle ve verimliligimle gurur duyuyorum
-kafama koydugum her isi 100 de % kendimi adiyorum.
gibi telkinlerden olusuyor...insan okurken bile kendini iyi hissediyor..ama onemli olan icten gelerek ve uygulayarak,benimseyerek      dusunmek..
bakalim insallah su durumdan kurtulabilirm......
sevgilerr...