Sayfalar

30 Kasım 2010 Salı

MILFOY PIZZA

su milfoy hamuru gercekten buyuk kolaylik..zamaniniz yoksa hemen imdadiniza yetisiveriyor...iste boyle bir gunde isten geldim,hem cabuk olsun hem de lezzetli olsun diye dusunurken elim milfoye uzaniverdi..bende piza yapsam nasil olur acaba diye dusunurken,denedim ve mennun kaldim..
kahvalti yada cay yanina harika bir alternatif olur..
malzemeler:
milfoy hamuru
arzuya gore sucuk
2 adét mozeralla peniri
1 adet domates
1 adet sogan
kasar peyniri

1 yemek kasigi salca
milfoyu acip,cok az su ile sulandirdigim salcayi hamurun uzerine surdum,sonra ince dilimler halinde kestigim soganlari ,mozeralla peyniri,sucuk ve kucuk kucuk dogradigim domatesleri uzerine ilave ettim en ustune kasar serpip  firina verdim,yaklasik 25-30 dik icinde pizzamiz yenmeye hazirdir..afiyet olsun..sevgiler...

SIMLI MUMLAR

merhaba...
bu mumlar coktandir bos olan televizyon masasinin rafi icin yapildi..uzun sureden beridir bir turlu dekore edecek biseyler bulmadim.hemde ekonomik olsun istedigim icin kaldi oyle.bende bos bir zaman yakalayinca hemencecik yapiverdim..


aslinda nasil yapacagimi bilemezken imdadima yetisen sac spreyim sayesinde bu guzel mumlar cikti ortaya...


malzemler;
yapistirmak icin sac spreyi
kucuk mumlar
istege gore renkli simler
yapilisi cok basit zaten..sac spreyini iyice calkalayip uzaktan mumlarin uzerine puskurttum ve simleri uzerine dokup kurumaya biraktim.ben bir 10 dk sonra kontrol ettigimde kurumuslardi.hemen masadaki yerini aldilar.boylece cok kisa bir zamanda bu sirin seyler bir anda oturma odamin havasini degistirdi...:))

18 Kasım 2010 Perşembe

BALLI MEYVA SOS ESLIGINDE MUHALLEBI

muhallebi  icin;
2,5 su bardagi sut
5 yemek kasigi seker
2 yumurta
1,5 yemek kasigi un
2 yemek kasigi irmik
meyva sos icin
1 adet mango(ben kaki denilen,tadi kavunumsu olan bir meyva kullandim)
5 yemek kasi bal
1-2 damla limon suyu
ise once muhallebimi pisirerek basliyoruz ;soguk sute,seker yumurta un ve irmigi ekleyip iyice karistirdiktan sonra,ocaga alip,kivama gelene dek pisiriyoruz...pisen muhallebiyi porsiyonlara bolup sogumaya birakiyoruz..muhallebiler sogurken,mango ya da kaki meyvasini kabuklarini soyduktan sonra kup halinde dograyip,kararmasin diye limon ilave edip,5 yemek kasigi bal ilave edip iyice harmanliyoruz...soguyan muhallebiyi tabaga ters cevirerek ustune balli meyvalari sosuyla beraber dokup servis ediyoruz...afiyet olsun

13 Kasım 2010 Cumartesi

ZENCEFILLI YESIL CAY

merhabalar,
Bu aralar ,zencefille pek bir hasir nesir olmus durumdayim,onceden aldigim poset caylardan tanidigim zencefilin,bu sefer tazesini alarak ,kendime caylar yapmaya basladim.ve ben bu cayi cok seviyorum.zencefil cayini icince rahatladigimi hissediyorum...zaten zencefilin yararlarini okuyuncada bir cok seye iyi geldigini gordum..bunlardan bazilari;

bas donmesi ve migren agrilarina iyi gelmesi
soguk alginliginda kullanilmasi
mideyi istirarak ,rahatlatma ozelligi
ve odet sokturucu ozelligi gibi pek cok faydalari var
benim tercih etme sebebim ise bu soguk kis gunlerinde harika bir alternatif olmasi..
tarifimize gelirsek;
bir parca kok zencefil
1 tatli kasigi yesil cay(poset cayda olabilir)
istege gore tatlandirmak icin bal
ve tabiki su
ben onceleri zencefili soyup,kaynar su ilave edip oyle tuketiyordum..bu sefer zencefili soyup cezveye alip,icmek istediginiz miktarda su ekleyip(ben 3 bardak su ekleyip,gerisini termosa koydum),kaynama derecesine gelene kadar ocakta isittim.sonra altini kapatip yesil cayi ekledim,biraz demlenmesini bekledikten sonra suzdum.cayimiz icmeye hazirdir...istenirse  bal ilave edilerek tuketilir.ben genelde seker kullanmadigim icin,ilave etmedim.iste bu kadar..nefis cayimiz icmeye hazirdir...afiyet olsun....

4 Kasım 2010 Perşembe

HINDISTAN CEVIZI RUYASI.)

merhabalar...hindistan cevizine bayiliyorum...kokusu cok hosma gidiyor...hele kendisiyle uyumlu bir tatliyla birlesince daha bir anlam kazaniyor tadi...
ama ´bu sefer kendisinin agirlikta oldugu ve benim ilk denemem oldugu icin,biraz tereddutle yaptigim bir tarif oldu..
evet genelde  yeni tarifler denerken ister istemez ikilemde kaliyorum..cunku bugun bu tarifi denerken,malzemeleri karistirdigimda ,sanki yanlis biseyler yapmisim gibi hissettim...ama devam edince dogru yolda oldugumu gordum:)
o halde denemek isteyenler olursa..iyi eglenceler
bana gore hem cok basit,hemde eglenceli bir tarif oldu....
tarife gelirsek;
2 su bardagi hindistan cevizi
1 su bardagi pudra sekeri
2 yemek kasigi dolusu tepeleme un
bir kac damla limon suyu
3 yumurtanin aki

hindistan cevizlerini uygun bir teflon tavada ,yag ilave etmeden pembe-karamel bi ton alana dek kavurallim..yalniz dikkat etmek lazim ,cunku yanma riski cok yuksek..surekli karistirarak cok fazla yakmadan,hafif rengi donene kadar kavurdum...diger yanda 3 yumurta akina 1-2 damla limon suyu ilave edip,mikserle karbeyaz olana dek cirptim..ve cirpilan yumurta aklarina ,kavrulmus hindistan cevizi,iki kasik un,1 bardak pudra sekerini ilave edip iyice karismasini sagladim(ilk basta cok kuruymus gibi gozukebilir ama karistirdikca kivami yerine gelecektir).sonra ister kasik ile ister elle form verilerek yagli kagit serilmis tepsiye dizilerek,onceden istilmis firinda,200 derecede ustu kizarana dek pismeye birakilir