Bu ekmekcikleri ilk arkadasimin elinden tattim,bana taiflerim icin bir yemek kitabi getiriken icinden bir tarif secip,pisirip oyle gelmis sagolsun.ve getirdiginde henuz sicak ve bir o kadar da guzel kokuyordu ki,bayila bayila tukettik.ki oyle herseyi yemeyen esim benden tekrar pisirmemi rica etti:) bende koyuldum mutfak yoluna.....
bunun icin tarifiize gelirsek;
1 adet 42 grlik yas maya
2 yemek kasigi seker
1 su bardagi sut
100 gr tereyagi
1 tane yumurta
1 tutam tuz
limon kanugu rendesi
pudrasekeri
adigi kadar un(ben 5 su bardagi kullandim)
ilk once malzmeleri hepsi oda sicakliginda olursa daha iyi sonuc alinir.
yas maya,sut ve 1 yemek kasigi seker iyice karistirili,ustu kapatilarak bir kenarda 15 dk dinlenmeye birakilir.
diger yanda kalan 1 yemek kasigi seker,oda sicakliginda erimis tereyagi(Margarin de olabilir) 1 yumurta ,bir tutam tuz,limon kabugu rendesi karistirlip ,mayali karisima ilave edilerek,iyice birbirine yedirilir.ve bu sivi karisima yavas yavas un ilave edilerek ele yapismayan bir hamur elde edilir.ve 45 dk kabarmasi icin sicak bir otamda dinlendirilir.
mayalanan hamur biraz un yardimiyla pogca gibi yuvarlanip,yaglanmis firin kabina dizilir.bir on dk.daha dinlendirildikten sonra,uzerine oda sicakliginda erimis tereyagindan surulur ve onceden isitilmis firinda 200 derecede 3o dk pismeye birakilir.
pisen ekmekciklerin uzerine arzuya gore pudra sekeri serpistirerek tuketebilirsiniz
afiyet olsun:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder