1,5 su bardagi un
70gr tereyagi(ben yarim cay bardagi sivi yag kullandim)
2 yumurta (biri uzerine surmek icin)
kasar peyniri (yarim su bardagi kadar) uzeri icin ayrica yaklasik bir yarim bardak kadar daha
yarim su bardagindan biraz fazla sut
biraz tuz
olculer cogaltilabilir...ben kendimize gore yqaptigim icin olculeri az tuttum..bir de ne olur ne olmaz begenmeyiz tadini diye cogunlukla ilk denediklerimi az yapiyorum....ama pistigi zaman mutfaga yayilan o ekmekle birlesmis kizarmis kasarin kokusunu alinca,benim gibi sicak sicak tuketmek isterseniz hemen:))
simdi tarif ise soyle;un ,sivi yag,kasar peyniri karsitirip sut ile iyice yogurdum,ve 30 dik ustu kapali bir sekilde buz dolabinda dinlendirdim.sonra dinlenmis hamuru cok az un ile yeterli kalinlikta acip,bicak ile seritler halinde kestim ve yagli kagit serilmis firin tepsine aldim,hamurlarin uzerine yumurta sarisi surup kasar rendesinide uzerine serpistirip,onceden isitilmis firinda 15-20 dik uzeri kaizarana kada pisirdim ve sicak sicak servis ettim.ben corbanin yanina yapmistim ama cay saatleri ve kahvaltilar icin ideall!!.....:)
Nasıl çekti canım gece gece. Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Sevgiler.
YanıtlaSiltesekkurler....cayin yanina kahvaltiya ya da corbalarin yanina cok yakisiyor bu ekmekcikler..:)
YanıtlaSil