Sayfalar

18 Kasım 2010 Perşembe

BALLI MEYVA SOS ESLIGINDE MUHALLEBI

muhallebi  icin;
2,5 su bardagi sut
5 yemek kasigi seker
2 yumurta
1,5 yemek kasigi un
2 yemek kasigi irmik
meyva sos icin
1 adet mango(ben kaki denilen,tadi kavunumsu olan bir meyva kullandim)
5 yemek kasi bal
1-2 damla limon suyu
ise once muhallebimi pisirerek basliyoruz ;soguk sute,seker yumurta un ve irmigi ekleyip iyice karistirdiktan sonra,ocaga alip,kivama gelene dek pisiriyoruz...pisen muhallebiyi porsiyonlara bolup sogumaya birakiyoruz..muhallebiler sogurken,mango ya da kaki meyvasini kabuklarini soyduktan sonra kup halinde dograyip,kararmasin diye limon ilave edip,5 yemek kasigi bal ilave edip iyice harmanliyoruz...soguyan muhallebiyi tabaga ters cevirerek ustune balli meyvalari sosuyla beraber dokup servis ediyoruz...afiyet olsun

2 yorum: